top of page

Ország torták a Mischler Cukrászdákban!

Nálunk idén is megtaláljátok az augusztus hónap szupersztárjait, Magyarország tortáit! Spicces füge respektus és Kikelet... már az idei győztesek nevei is sokat ígérnek.


Augusztus 19-től immáron három helyszínen, a pécsi Árkádban található Mischler Cakes-ben és Mischler Cukrászda és Bisztróban, valamint legújabb, augusztus 20-án is nyitva lévő Mischler Cukrászdánkban Pécs egyetemi városrészében, az Erkel Ferenc utca 8. szám alatt is kóstolhatjátok mindkettő desszertkülönlegességet!


Mit is kell róluk tudni? Csábítóak és ellenállhatatlanok...


Idén a versenykiírásban újdonságként az is szerepelt, hogy egy Hungarikumokból és nemzeti értékekből összeállított alapanyagkosárból - újfehértói fürtös meggy, kalocsai fűszerpaprika-őrlemény, tokaji aszú, magyar akácméz, magyar gyógynövények - minimum egyet fel kellett használni a nevezett tortáknál.


Spicces füge respektus

Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület


A torta egy mandulalisztes vajas joconde felvertből, lágy sóskaramellás mousse krémből és diós-karamellás ropogósból épül fel, mely kakaóbab töretet is tartalmaz. A tokaji aszús, meggyes fügezselé és az akácmézes tejcsokoládé tükörzselé teszik igazán különlegessé ezt az ízvilágot, melyet az akácmézes fehércsokis ganache és a diós sablé korong koronáz meg. A torta nevében a „spicces” jelző a fügezselé bortartalmára utal, míg a „respektus” az alkotó tisztelgése tanítói és mentorai előtt. A tortát gyermekek is nyugodtan fogyaszthatják, mivel a készítés technológiája során az alkohol nem marad a süteményben.


Magyarország cukormentes tortája idén a Kikelet nevet viseli.


Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület


Az idei győztes Lawal-Papp Zsófia a makói Papp Cukrászda cukrásza lett „Kikelet” elnevezésű édességével. A győztes cukrász frissítő harmóniára törekedett a kreáció megalkotásakor. A tortát egy csepp fekete tea köré álmodta meg, áfonyával és egy leheletnyi levendulával alakította ki a tökéletes összhangot, melyet a vaníliás fehércsokoládé mousse és a gabonaliszt nélkül készült mandulás, citromos piskóta tesz teljessé. A „Kikelet” íz és színvilága a tavaszi jókedvet, a természet újjáéledését idézi fel, mely a díszítésnél is megjelenik.

Egy szelet torta energiatartalma 236,8 kcal, míg szénhidrát értéke 11,8 g, vagyis a cukorbetegek számára is jó választás lehet, de mindenkinek ajánljuk, aki kerüli a cukor és a fehér liszt fogyasztását.


Ha felkeltettük érdeklődéseteket, kóstoljátok meg ezeket a desszertkuriózumokat szombattól az Árkádban, vagy pedig az Erkel utcai Mischler Cukrászdában!


Várunk szeretettel!


Mischler Cakes - Pécs, Bajcsy-Zsilinszky u. 11/1. alsó szint

Mischler Cukrászda és Bisztró - Pécs, Bajcsy-Zsilinszky u. 11/1. felső szint

Mischler Cukrászda - Pécs, Erkel Ferenc utca 8.

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page