top of page

Arany minősítés, ezüst érem a Szamos Mátyás Tányérdesszert versenyen

"Szabadság most - Petőfi püspökkenyere ma"


Rendkívül izgalmas és mozgalmas hétvégén vagyunk túl... Pár héttel ezelőtt oszthattuk meg az örömhírt, hogy Hajni és Csabi, a Böröcz család két mestercukrásza a Mischler Cukrászda színeiben bejutott az idén először, a Magyarország étele versenyhez kapcsolódóan megrendezett, Szamos Mátyás Tányérdesszert verseny döntőjébe. És nem hogy bejutottak, de a világ és Európa-bajnok mestercukrász tagokból álló zsűri döntése alapján az elérhető legmagasabb, Arany minősítéssel és abszolút második hellyel térhettek haza! Ez hatalmas megtiszteltetés, eredmény és főleg: motiváció!


Rengeteg előírásnak kellett megfelelni. Legyen tematikus, kapcsolódjon a desszert valamiképp Petőfi Sándor életéhez, művészetéhez, hiszen a költő idén 200 éve látta meg a napvilágot. Legyen legfeljebb 5 elemből álló desszert, melynek voltak kötelezően előírt, használandó alapanyagai. Legyen kellőképpen könnyű és nehéz is egyszerre. :-) Legyen legalább 48 órán át eltartható, hiszen a tányérdesszert az éttermek étlapjának szereplője elsősorban.


Sok izgalom, kihívás, kutatómunka, kreativitás, ízkavalkád... így született meg hát a "Szabadság most - Petőfi püspökkenyere ma" desszertünk, melyet immáron nem kell, hogy a felismerhetetlenség homálya fedjen, hát hadd mutassuk be:


Fotó: Kiss Gadget Zoltán - Gadget Fotó


Alapja egy ízgazdag, szaftos fahéjas financier "püspökkenyér" mazsolával, melyet savasabb ízek, a meggy, a lime, a narancs és a sárgabarack egészítenek ki különböző textúrákban.

Fotó: Kiss Gadget Zoltán - Gadget Fotó


Nagyon fontos és izgalmas része volt a versenynek, hogy a zsűri előtt is titok volt, hogy melyik desszert kihez tartozik, így az alkotók személyére csak a pontozást követően, a személyes értékeléskor derülhetett fény. És hogy kik ők?


Böröcz Csaba és felesége, Hajni. A "Cukrász família". Született cukrászok, pontosabban cukrászmesterek, akik szívvel-lélekkel, örömmel és mérhetetlen kitartással, alázattal és tudásvággyal felvértezve inspirálják csapatukat és vezetik a Mischler cukrász vonalát. #teammischler.

Böröcz Csaba és Böröcz Csabáné Hajni


Sok tanulsággal, tapasztalattal gazdagodva, adrenalinnal telve tértünk haza, hogy továbbra is minden nap megédesíthessük vendégeink napjait és mosolyt csaljunk az elégedett arcokra!


Kedves Vendégeink! Tartsatok továbbra is velünk, a legfontosabb díjunk a ti szeretetetek és támogatásotok, amelynek fényében napról napra jobban sütkérezhetünk.


És hogy ne csak nekünk jusson ebből a csodából: március 27-étől Bisztrónkban és Erkel utcai cukrászdánkban is kóstolhatjátok a "Szabadság most - Petőfi püspökkenyere ma" desszertet különböző formákban, de az eredeti ízvilágban! Kóstoljátok meg!


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page