top of page

Idén is Országtorták a Mischlerben!

Az idei év különleges: először az országtorták történetében három kategóriában is hirdettek nyertest és a legjobbak nem hiányozhatnak kínálatunkból, augusztus 21-étől, szombattól kóstolhatjátok őket nálunk is!


Ismerjük meg hát őket: a harmonikus Napraforgót, a fanyar, cukormentes Beszterce rózsáját és a pikáns Nimródot!Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Egyesülete


A harmonikus, pasztell színvilágú Napraforgó desszert igazi kuriózum: alapját ropogós, csokoládés pirított napraforgó őrleménnyel készülő felvert adja. Ezen helyezkednek el a lágy körte különféle textúrájú verziói, melyeket cukor nem, kizárólag hársméz édesít és melyet a vilmoskörte pálinka még inkább kiemel.Fotó: Egy Csepp Figyelem Alapítvány


A cukormentes kategória győztese a gyönyörű rétegezettségű Beszterce rózsája lett, mely szigorúan hozzáadott cukor felhasználása nélkül készül, igazán figyelemre méltóan alacsony szénhidráttartalom mellett. A torta ízvilágát a sárgabarack dominálja, mely több rétegben, zselé és mousse formájában is megjelenik a textúrák között, sőt a piskótában is szerepel barackmagliszt formájában. Dió és étcsokoládé teszi teljessé az ízharmóniát.


A Beszterce rózsája a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján szeletenkénti energiatartalma 206,3 kcal, míg szénhidrátértéke 12,4 gramm, így a cukorbetegek számára jó választás lehet, de mindenkinek ajánljuk, aki ügyel arra, milyen összetevőkből áll, amit elfogyaszt.Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Egyesülete


Végül, de nem utolsó sorban az "Egy a természettel" kategória győztese, a Nimród. az idei évi a Vadászati és Erdészeti Világkiállítás hivatalos tortájaként vonul be a köztudatba.

Ebben a tortában harmonikus összhangban vannak az erdei gyümölcsök, a feketeribizli és a gesztenye ízei, valamint a vadászok egyik ikonikus italát, a St. Hubertust is belecsempészték a tortába, amely így különösen pikánssá válik, hiszen a gesztenyéhez remekül passzolnak a likőrök. A kakaós sablé-ra helyezett gyümölcsös és gesztenyés rétegeket lágyan öleli körbe a könnyű vanília mousse.


Idén tehát igazi ízorgia várja a kíváncsi kóstolókat, amelyhez mi Magyarország idei évi hivatalos tortáit is szigorúan a megadott receptúráknak, alapanyag meghatározásoknak, méretbeli és minőségi előírásoknak megfelelően készítünk el mindannyiunk legnagyobb örömére!

Gyertek tehát kóstolni, augusztus 21-étől várnak pultunkban az Országtorták, de webshopunkban már most is megtaláljátok őket!


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

コメント


bottom of page